Sport/Darts
1928311846
Darts

Sensatie Sherrock zegt af voor WK darts voor vrouwen

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

LONDEN - Fallon Sherrock neemt volgende week niet deel aan het BDO WK darts voor vrouwen.

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

Eerder deze maand werd Sherrock een ware sensatie op het WK darts in Londen, toen ze de eerste vrouw werd die een wedstrijd op het wereldkampioenschap wist te winnen. Na haar zege op haar jonge landgenoot Ted Evetts (3-2) volgde een nog grotere stunt, toen Sherrock met Mensur Suljovic ook de nummer 11 van de plaatsingslijst uitschakelde (3-1).

Uiteindelijk werd ze pas in de derde gestopt door Chris Dobey, de nummer 22 van de plaatsingslijst: 4-2. Die prestatie leverde haar onder meer een uitnodiging op voor de World Series of Darts.

Na haar uitschakeling liet The Queen of the Palace al ontvallen er misschien niet bij te zijn. „Eerlijk gezegd heb ik nu mijn beste ervaring ooit meegemaakt en is het voor mij belangrijker om volgend jaar hier terug te keren dan de wereldtitel bij de vrouwen te pakken.”

Het management van de Engelse meldde verschillende redenen voor de afmelding, waaronder „onverwachte veranderingen” in het toernooi. Vermoedelijk wordt daarmee de halvering van het prijzengeld bedoeld.

Voorzitter Des Jacklin van de BDO stuurde de darters deze week een brief met daarin de mededeling dat de ticketverkoop voor het WK, van 4 tot en met 12 januari in de The O2 van Londen, zwaar tegenvalt en de organisatie geen nieuwe sponsors heeft weten te vinden. Voor de vrouwen betekent dit dat de wereldkampioene niet 20.000, maar nog slechts 8.000 Engelse pond wint.

Sherrock wist het WK voor vrouwen nooit te winnen. Ze speelde in 2015 wel de finale. Die verloor ze van landgenote Lisa Ashton.