Nieuws/Sport
1929125711
Sport

Sport Kort: Bendsneyder start GP Qatar op vijfde plaats

AMSTERDAM - In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het minder grote nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Arno Kamminga

Arno Kamminga

Zwemmen: Kamminga scherpt eigen Nederlands record 100 meter schoolslag aan

19.26 uur: Zwemmer Arno Kamminga heeft bij de Antwerp Diamond Race zijn eigen Nederlands record op de 100 meter schoolslag flink aangescherpt. De 24-jarige Kamminga noteerde in België een tijd van 58,43 en was daarmee 0,18 sneller dan zijn oude record.

Begin dit jaar kwam Kamminga bij de FINA Champions Swim Series in het Chinese Shenzhen tot 58,61. Eerder op de dag had Kamminga het record in de series al aangescherpt tot 58,52.

"Bizar dit. Echt bizar. De wedstrijd was bedoeld als trainingsprikkel. Dat het zo goed zou gaan, had ik niet verwacht. We zijn op de goede weg en op de goede manier bezig. Dat is vandaag weer bevestigd", zei Kamminga, die in november van vorig jaar voor het eerst onder de 59 seconden dook.

Het wereldrecord op de 100 meter schoolslag staat op naam van de Brit Adam Peaty, die in het Zuid-Koreaanse Gwangju tot 56,88 kwam.

Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder

Motorsport: Motorcoureur Bendsneyder start GP Qatar op vijfde plaats

17.42 uur: Motorcoureur Bo Bendsneyder heeft de vijfde tijd neergezet in de kwalificatie van de Grote Prijs van Qatar. De 21-jarige Rotterdammer van NTS RW Racing noteerde op het circuit in Losail een ronde van 1.58,410 en was daarmee 0,274 langzamer dan de Amerikaan Joe Roberts.

Bendsneyder moest in de kwalificatie ook nog de Italianen Luca Marini en Enea Bastianini en de Spanjaard Jorge Navarro voor zich dulden. De vijfde plaats is het beste resultaat voor Bendsneyder en zijn team in de Moto2.

„Ik ben superblij met deze vijfde plaats. Vooral ook omdat het geen uitschieter was: we zitten er het hele weekend al goed bij. Het was een hele goede ronde”, zei de motorcoureur. „We moeten wel realistisch blijven. Het was nog maar de kwalificatie. Morgen is de race en daar gaat het om. Het doel is om alles te geven en een zo goed mogelijk resultaat binnen te slepen.”

De Nederlandse motorracer was vol lof over zijn team NTS. „Zij hebben deze winter en bij de tests keihard gewerkt om mij een zo goed mogelijk motor te geven en dat is zeker gelukt.”

Het eerste raceweekend in het WK wegrace wordt zonder MotoGP afgewerkt. De organisatie heeft de race in de koningsklasse geschrapt vanwege de uitbraak van het coronavirus in Italië. Reizigers uit dat land zijn op dit moment niet welkom in Qatar en gaan bij aankomst meteen in quarantaine. De coureurs van de Moto2 en Moto3 waren al sinds eind februari in Qatar voor testraces.

Joost Luiten

Joost Luiten

Golf: Luiten duikelt in Qatar

14.27 uur: Golfer Joost Luiten is in de derde ronde van de Qatar Masters afgehaakt bij de kanshebbers op de zege. Hij duikelde in de tussenstand door een ronde van 75 slagen, vier boven par. Op zijn scorekaart stonden liefst vijf bogeys.

De Bleiswijker zakte weg naar de gedeelde 28e plaats met een totaalscore van -5. Hij heeft al negen slagen achterstand op de Spanjaard Jorge Campillo, die zich met een scherpe ronde van 67 slagen wel bovenaan handhaafde met -14 en zondag als leider de vierde en laatste ronde in gaat.

Lars van Meijel klom zelfs over Luiten heen. De nieuwkomer op de Europese Tour noteerde 71 slagen (par) in ronde drie en vond zich terug op de gedeelde 21e plaats met een totaalscore van -6.

LeBron James (l.) neemt de LA Lakers bij de hand.

LeBron James (l.) neemt de LA Lakers bij de hand.

Basketbal: Lakers de sterkste in NBA-topper

10.02 uur: De Los Angeles Lakers hebben de topper in de Amerikaanse NBA tegen Milwaukee Bucks gewonnen met 113-103. Vedette LeBron James nam de Lakers bij de hand met 37 punten, acht rebounds en acht assists. Anthony Davis was ook op dreef, met dertig punten en negen rebounds.

Milwaukee leunde als gewoonlijk vooral op topschutter Giannis Antetokounmpo. De Griek kwam tot 32 punten, elf rebounds en zes assists, maar zijn inbreng was onvoldoende om het de Lakers echt lastig te maken. De uitslag had geen gevolgen voor de stand in de twee NBA-divisies. Milwaukee Bucks voert onbedreigd de oostelijke divisie aan met 53 zeges tegen tien nederlagen, terwijl Los Angeles Lakers bovenaan staat in de westelijke divisie (48-13).

Het coronavirus krijgt ook steeds meer greep op de NBA. De profliga heeft al de clubs gewaarschuwd dat ze zich moeten voorbereiden op het spelen van wedstrijden zonder publiek. Het handen schudden voor de wedstrijd is al verboden. James vond die waarschuwing maar niks. „Wedstrijden spelen zonder de fans? Nee, dat is onmogelijk. Dan speel ik niet”, zei hij na de wedstrijd.