Nieuws/Sport
1929818
Sport

Verhoeven: 'Gevoel dat Badr me ontwijkt'

Badr Hari en Rico Verhoeven vochten in december 2016 tegen elkaar.

Badr Hari en Rico Verhoeven vochten in december 2016 tegen elkaar.

Rico Verhoeven vecht op 2 juni in Engeland tegen Mladen Brestovac. Dat hij de 34-jarige Kroaat in 2016 al eens versloeg, wil niet zeggen dat de Brabander een makkelijke wedstrijd verwacht.

Badr Hari en Rico Verhoeven vochten in december 2016 tegen elkaar.

Badr Hari en Rico Verhoeven vochten in december 2016 tegen elkaar.

"Iedereen op dit niveau geeft je tegenstand. Je moet altijd alert blijven, want iedere trap of stoot kan de laatste zijn", begint Verhoeven. "Brestovac is niet echt afgetraind, maar is wel heel gevaarlijk met zijn benen. Hij versloeg Hesdy Gerges in diens eigen Amsterdam vorig jaar nog, met een knockout door een trap. Hij heeft een karateachtergrond, is zó flexibel met zijn benen. Hij heeft daarnaast veel ervaring in de ring. Het was een goede wedstrijd in 2016, maar ik denk natuurlijk wel dat ik weer ga winnen."

Verhoeven ziet het duel niet als een voorgerecht voor een rematch tegen Badr Hari. "Ik weet niet eens of die er wel komt, ik hoor maar niks. Ik heb het gevoel dat ik een beetje ontweken word. Hij moet aangeven dat hij wil, heeft alleen in de ring gezegd dat er volgens hem nog een rematch aan zat te komen. Waarom zouden we er omheen draaien? Ik heb allang duidelijk gemaakt dat we wat mij betreft in september in Nederland vechten, want dat is wat de mensen willen zien, maar ik hoor niks van hem. Als hij dat ook wil, moet hij dat duidelijk aangeven."

Rico Verhoeven: "Waarom zouden we er omheen draaien?"

Rico Verhoeven: "Waarom zouden we er omheen draaien?"

De Glory-titelhouder in het zwaargewicht is momenteel in Engeland voor een trainingskamp. Hij krijgt daar bokstraining van Peter Fury, de oom van de bekende bokser Tyson Fury. Verhoeven meldt dat het puur toeval is dat hij nu in Engeland zit, waar op 2 juni ook het gevecht met Brestovac plaats zal vinden. "Ik ben hier eens in de zoveel tijd, voor de bokstrainingen bij Peter Fury." En dat bevalt hem prima. "Misschien ga ik ooit nog wel boksen, je weet nooit wat de toekomst brengt", zegt hij met een glimlach.

Het gevecht tegen Brestovac gaat niet om de wereldtitel, maar Verhoeven ziet wel genoeg uitdaging. "Ik wil het altijd beter doen. Ik leef op basis van quotes en eentje daarvan is: 'Never get comfortable.' Dat doe ik dus ook niet, ik ben altijd op zoek naar een strijd. Vorige keer won ik door een mooie unanieme beslissing, maar het kan en moet altijd beter. Ik ga altijd op zoek naar de verbetering."