Sport/Darts
1929850
Darts

Van Gerwen: 'Raymond en ik niet blij met onderling duel'

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen vindt het jammer dat hij het donderdag in Ahoy moet opnemen tegen Raymond van Barneveld.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

"Ik ben net als Raymond niet blij met onze onderlinge confrontatie", blikt de titelhouder van de Premier League vooruit. "En ook de mensen hadden waarschijnlijk liever twee 'losse' wedstrijden gezien. Peter Wright en Rob Cross waren voor mij twee mooie tegenstanders geweest", aldus Van Gerwen, die woensdag eerst aantreedt tegen Wright.

Dat Van Gerwen ervoor kan zorgen dat Van Barneveld zich niet voor de play-offs plaatst, doet de Brabander niet veel. "Ik wil van iedereen winnen, of het nu Raymond, Peter Wright of Gary Anderson is." Van Gerwen voert momenteel de ranglijst aan, terwijl achter hem Michael Smith, Rob Cross en Anderson op een play-offplaats staan.

Systeem

Overigens maakte Van Gerwen duidelijk geen voorstander te zijn van het systeem met play-offs. "Als ik aan het einde bovenaan sta, heb ik verdiend gewonnen. Wat is er nu mijn voordeel van dat ik als eerste eindig? PSV is toch ook terecht kampioen? Daar zeggen ze ook niet, we gaan met Ajax, AZ en Feyenoord nog een onderlinge competitie spelen."

De Brabander beaamde dat de Premier League van dit jaar niet de sterkste is waarin hij gespeeld heeft. "Met alle respect voor spelers als Mensur Suljovic en Gerwyn Price, maar je ziet dat ze toch moeiten hebben om het wekelijks te laten zien. Met Adrian Lewis en James Wade bijvoorbeeld was het deelnemersveld voorgaande jaren een stuk sterker."

Slagje harder

Van Gerwen kijkt er ontzettend naar uit om in Ahoy te spelen. "Het Nederlandse publiek gaat nog wel een slagje harder dan in Engeland. Tien jaar geleden had niemand verwacht dat we dit zouden kunnen bereiken. En nu zijn er twee avonden binnen no-time uitverkocht. Dat zegt veel over de interesse in en de animo voor darts momenteel. Dit is grandioos voor iedereen."