Nieuws/Sport
19299
Sport

Innige relatie Van Breukelen met commercieel bedrijf riekt naar verstrengeling van belangen

Weer rumoer in KNVB-top

Hans van Breukelen op glad ijs

Hans van Breukelen op glad ijs

Het Nederlandse voetbal moet in de ogen van de KNVB terugkeren aan de internationale top met behulp van het plan ’Winnaars van Morgen’, waarbij het grote accent ligt op de ’winning mindset’. Clubs, opleidingen en coaches worden daarbij plotseling overvoerd met psychologentaal. Maar welke rol spelen technisch directeur Hans van Breukelen en technisch manager Jelle Goes hierin met een commercieel bedrijf waaraan zij nauw verbonden zijn?

Hans van Breukelen op glad ijs

Hans van Breukelen op glad ijs

Die vraag mag worden gesteld nu blijkt dat het Zeeuwse bedrijf BTSW – Bureau voor Toegepaste Sociale Wetenschappen, dat zich richt op psychologische hulp en mentale coaching in topsport – onder leiding van Van Breukelen en Goes op alle manieren binnenstroomt bij de KNVB.

Van Breukelen staat op het punt dit weekeinde in diverse tv-optredens zijn eerste half jaar te evalueren bij de KNVB. Een mooie gelegenheid om ook opening van zaken te geven over allerlei lijntjes die er tussen hem en het bureau uit Burgh-Haamstede bestaan. Sinds Van Breukelens aanstelling levert het bedrijf van zijn vriend en gedragswetenschapper Rini Stoutjesdijk diverse diensten aan de KNVB. Stoutjesdijk zelf is dit najaar als mental-coach toegevoegd aan de staf van de Oranje-vrouwen. Op zijn beurt is Van Breukelen zelf verbonden aan het bedrijf doordat hij helpt opleidingen te maken voor BTSW en samen met de directeur van het bedrijf boeken schrijft.

Lees het hele verhaal in de PREMIUM-editie van Telesport.