Sport/Autosport
1930202683
Autosport

Voormalig baas Formule 1 vindt dat concurrentie bezig is met ’psychologisch spel’

Bernie Ecclestone: ’Mercedes is Max Verstappen aan het pesten’

Max Verstappen met Bernie Ecclestone in 2016.

Max Verstappen met Bernie Ecclestone in 2016.

ABU DHABI - Volgens voormalig Formule 1-topman Bernie Ecclestone spelen Mercedes en Lewis Hamilton „niet eerlijk” in de strijd met Max Verstappen om de wereldtitel. De 91-jarige Brit vindt dat de Nederlander van Red Bull gepest wordt door zijn concurrenten en spreekt van een „psychologisch spel” dat een belangrijke invloed heeft gehad op de titelstrijd.

Max Verstappen met Bernie Ecclestone in 2016.

Max Verstappen met Bernie Ecclestone in 2016.

Verstappen had in juli 32 punten voorsprong op zijn Britse rivaal, die na een inhaalrace met precies evenveel punten begint aan de slotrace, zondag in Abu Dhabi. „Max is een kind in vergelijking met Lewis, die bovendien een enorme publiciteitscampagne achter zich heeft staan”, zei Ecclestone vanuit zijn woning op Ibiza.

„Ze zijn Max steeds aan het onderuit halen en Toto (Wolff, teambaas Mercedes) heeft ook nog veel invloed op de racedirecteuren. Max vecht niet alleen tegen Lewis. Mercedes speelt een psychologisch spel”, aldus de voormalig F1-baas tegenover Daily Mail.

Mindgames

Ecclestone denkt dat Hamilton, als het op ’mindgames’ aankomt, de sterkste is. „Max doet al een paar jaar mee, maar heeft niet de ervaring van Lewis, die al jaren omgaat met de wetenschap dat hij met Mercedes heerst. Voor Max is het de eerste keer dat hij in een auto zit waarmee hij wereldkampioen kan worden.”

De oud-topman hoopt zondag een betere race te zien dan de door incidenten ontregelde GP van Saudi-Arabië. Ecclestone denkt in ieder geval dat degene met het meeste geluk gaat winnen. „Het is hoe dan ook goed voor de sport. De afgelopen jaren wisten de fans eigenlijk bij voorbaat al wie er zou gaan winnen. Dit jaar is anders. Er is wat mij betreft niks mis met Lewis. Hij doet alles wat in zijn vermogen ligt, maar heeft daarbij wel hulp.”

Luister ook naar de nieuwste aflevering van de Formule 1-podcast met voormalig coureur Christijan Albers en Telegraafverslaggever Erik van Haren: