Sport/Voetbal
1931651331
Voetbal

Willem II vindt weer aansluiting bij top

Willem II boekt mininale zege op Heracles

Willem II boekt mininale zege op Heracles

TILBURG - Willem II heeft zich zondag weer aangesloten bij Feyenoord als naaste belager van Ajax en AZ in de eredivisie. De Tilburgers wonnen op eigen veld met 1-0 van Heracles Almelo. Willem II is inmiddels negen duels ongeslagen in de Eredivisie.

Willem II boekt mininale zege op Heracles

Willem II boekt mininale zege op Heracles

Trainer Adrie Koster van Willem II kon zondag geen beroep doen op zijn eerste doelman, Timon Wellenreuther. Diens vervanger Michael Woud kreeg met name voor de rust weinig te doen. Heracles, al vijf duels zonder overwinning, kwam er maar mondjesmaat uit. Een schot van Mauro Júnior na een half uur vormde het enige serieuze gevaar.

Aan de andere kant moest doelman Janis Blaswich al optreden bij een gevaarlijk schot van Mike Trésor Ndayishimiye alvorens Sebastian Holmén in de 26e minuut raak schoot. De bal belandde voor zijn voeten nadat Dries Sadikki met een knappe omhaal de lat had geraakt. Scheidsrechter Kevin Blom zag het als vierde official vanaf de kant. Vanwege een kuitblessure werd hij na een kwartier vervangen door Robin Hensgens.

Blaswich hield veel tegen en in de slotfase werd Heracles wat dreigender en Willem II nerveuzer. Cyril Dessers was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Willem II heeft 40 punten, net zo veel als nummer 3 Feyenoord.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie.