Sport/Voetbal
1931710410
Voetbal

Tadic: ’We zijn niet goed in dit aspect’

Dusan Tadic in duel tegen APOEL

Dusan Tadic in duel tegen APOEL

NICOSIA - Dusan Tadic was na de 0-0 tussen APOEL Nicosia en Ajax duidelijk: „Dit was niet onze beste wedstrijd. We moeten beter dan dit.”

Dusan Tadic in duel tegen APOEL

Dusan Tadic in duel tegen APOEL

De Servische aanvoerder van Ajax wist wel een beetje waar het aan lag. „Soms moeten we meer rust aan de bal hebben, want dat is onze sterkte. Met een goede opbouw beginnen en dan bij balverlies goed drukzetten. Wij zijn vandaag niet goed in dat aspect”, zegt hij voor de camera van Veronica.

Hij vervolgt: „Met een nieuw team is het altijd wennen en dat is nu een beetje moeilijk. Maar nu moeten we thuis winnen, mét onze fans. Dat moeten we gewoon doen.” Over de zeven gele kaarten voor de Ajacieden is Tadic eerlijk. Lahoz is een van de beste scheidsrechters, het waren goede beslissingen.”

Tadic vindt dat het sowieso altijd moeilijk is in de play-offs van de Champions League. „Daarom moet het beter. Dan gaan we naar de Champions League.”

Veltman

Ook Joël Veltman vond het een moeizame pot. „Het was een zware wedstrijd, met uiteindelijk 0-0. In de ArenA moeten we dit wel afmaken. Het ging nu op en neer en deed me denken aan VVV, dat ook massaal inzakte. Omdat we slordig waren in balbezit moesten we steeds volle bak terug. Dat moet beter. Waardoor het gebeurt? Als ik dat wist was ik trainer geworden.”

Van de Beek

Ook Donny van de Beek zag veel misgaan. „Simpele ballen komen niet aan, we zijn een paar keer goed weggekomen. Maar met tien man krijgen we zelf ook goede kansen. Het is niet het resultaat dat we wilden, maar we hebben nog genoeg kansen om door te gaan. Alleen, dan moeten we wel anders voor de dag komen.”

De middenvelder kreeg zelf ook goede mogelijkheden om te scoren. „Daar baalde ik van, dat ze er niet ingingen. dat neem ik mezelf ook kwalijk. We zijn nu gewoon te wisselvallig. Ook in de Eredivisie. De ene keer spelen we goed, de andere keer niet. Ik heb wel het vertrouwen dat het kwartje een keer goed gaat vallen. We hebben laten zien dat we het wel kunnen. Maar nogmaals, dan moet het volgende week wel anders. In de ArenA zijn we wel altijd sterk en daar vertrouw ik op.”

Waterman

Boy Waterman, zag vanaf de bank dat zijn APOEL wellicht een zege had kunnen pakken. ,,We hadden de betere kansen, eerste twintig minuten stonde nwe wel zwaar onder druk. Maar we hadden een goal moeten maken. Ook vooral voor de wedstrijd in de ArenA.