Sport/Tennis
1931949472
Tennis

Nummer 5 van de wereld Maria Sakkari bij laatste vier in enkelspel

Demi Schuurs houdt zicht op plek in halve eindstrijd WTA Finals

Demi Schuurs overlegt met Desirae Krawczyk.

Demi Schuurs overlegt met Desirae Krawczyk.

Demi Schuurs heeft in het dubbelspel haar eerste zege in de WTA Finals behaald. Ze won in het Amerikaanse Fort Worth met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk in drie sets van het Amerikaanse koppel Coco Gauff en Pegula: 3-6 6-0 10-5. Schuurs is daardoor nog in de race voor een plek in de halve finales. De 29-jarige Schuurs, de nummer 21 van de wereld, doet al voor de vierde keer mee aan de WTA Finals.

Demi Schuurs overlegt met Desirae Krawczyk.

Demi Schuurs overlegt met Desirae Krawczyk.

De Griekse Maria Sakkari verzekerde zich van een plek in de halve finales. De nummer 5 van de wereld won haar tweede groepspartij in het eindejaarstoernooi met 6-2 en 6-4 van Arina Sabalenka uit Belarus. Sakkari speelt nog één partij in haar groep, maar de plek bij de laatste vier kan haar niet meer ontgaan.

Ons Jabeur herstelde zich van haar nederlaag in haar eerste partij. De Tunesische nummer 2 van de wereld rekende in drie sets af met de Amerikaanse Jessica Pegula: 1-6 6-3 6-3. Jabeur behoudt daardoor de kans op een plek in de halve finales, maar dan moet ze haar derde partij wel winnen van Sakkari.