Sport/Wielrennen
1933090597
Wielrennen

Faulkner wint

VIDEO Renster valt van startpodium, Van Vleuten zesde in proloog Giro Donne

Dit liep niet helemaal goed af.

Dit liep niet helemaal goed af.

CAGLIARI - De Amerikaanse Kristen Faulkner is de eerste leider in de Giro Donne. De renster van BikeExchange-Jayco won de korte proloog in Cagliari, een tijdrit over 4,7 kilometer.

Dit liep niet helemaal goed af.

Dit liep niet helemaal goed af.

Faulkner kwam tot een tijd van 5.45 minuten, dankzij een gemiddelde snelheid van 49,043 kilometer per uur. Ze was 4 seconden sneller dan de Australische Georgia Baker. De Italiaanse Elisa Balsamo, de wereldkampioene op de weg van 2021, werd derde.

Annemiek van Vleuten, de olympisch kampioene tijdrijden, was de beste Nederlandse met de zesde tijd: 5.55. Ze was een fractie sneller dan Lucinda Brand. Ook kersvers Nederlands kampioene Riejanne Markus (achtste), en Anouska Koster (tiende) eindigden in de top 10. Van Vleuten won de Italiaanse rittenkoers al twee keer.

Annemiek van Vleuten in actie

Annemiek van Vleuten in actie

De Giro Donne blijft nog twee dagen op Sardinië met twee vlakke etappes. Daarna volgt de oversteek naar het vasteland waar het maandag verdergaat. De Ronde van Italië voor vrouwen duurt tot en met zondag 10 juli.

Tsjechische valt van startpodium: ’Nachtmerrie voor elke renster’

Marketa Hajkova heeft een dramatische start beleefd van haar Giro Donne. De Tsjechische viel binnen een meter van het startpodium af en beleefde op die manier de nachtmerrie van elke wielrenster. Ze had gelukkig niet lang nodig om van de schrik te bekomen en volgde – zonder veel schade – spoedig haar weg in de hoop alsnog een zo goed mogelijke tijd neer te zetten tijdens de race tegen de klok.

Bekijk hieronder de video:

Bron: discovery+

Worst wint slotetappe in Belgium Tour

Annemarie Worst heeft donderdag de laatste etappe van de Belgium Tour gewonnen, een rit over bijna 110 kilometer met start en aankomst in Geraardsbergen.

De 26-jarige Nederlandse was op de top van de Muur van Geraardsbergen duidelijk de beste. Ze versloeg de Belgische Shari Bossuyt en haar landgenote Anne van Rooijen. De Poolse Agnieszka Skalniak werd vierde en eindigde als eerste in het eindklassement.