Nieuws/Sport
1934797
Sport

Rotterdamse reserves boeken simpele zege in Tilburg

Prima generale repetitie voor Feyenoord

Dylan Vente krijgt felicitaties van Eric Botteghin.

Dylan Vente krijgt felicitaties van Eric Botteghin.

Feyenoord had woensdag geen kind aan Willem II en tankte met een 5-1 zege vertrouwen voor de bekerfinale van zondag met AZ, dat eerder op de avond won van Vitesse.

Dylan Vente krijgt felicitaties van Eric Botteghin.

Dylan Vente krijgt felicitaties van Eric Botteghin.

De Rotterdammers beleefden in Tilburg een zorgeloze avond. Trainer Giovanni van Bronckhorst kon enkele basisklanten rust geven, terwijl de invallers 'gewoon' de drie punten in de wachten sleepten. 

Dylan Vente (2), Sofyan Amrabat, Tonny Vilhena en Bilal Basacıkoglu maakten de doelpunten voor de Rotterdamse nummer vier van dit seizoen in de eredivisie. Bartholomew Ogbeche scoorde bij een achterstand van 3-0 voor Willem II, dat officieel nog één punt nodig voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau. Op basis van het doelsaldo hoeft de club uit Tilburg zich ook geen enkele zorgen meer te maken.

Coach Van Bronckhorst van Feyenoord hield voorafgaand aan het duel nadrukkelijk rekening met de bekerfinale van zijn ploeg van zondag tegen AZ. Sven van Beek, Karim El Ahmadi, Jean-Paul Boëtius Sam Larsson, Nicolai Jørgensen, Steven Berghuis en Robin van Persie hoefden niet in actie te komen.

Berghuis zou eigenlijk wel in de basis beginnen, maar haakte in de warming-up af. De schade lijkt echter mee te vallen. De aanvaller zat met een glimlach op de bank. 

Bekijk hier alle uitslagen, statistieken en de stand in de Eredivisie.