Nieuws/Sport
1934808
Sport

Oostenrijkers snappen dat Ajax Zillertal mijdt

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Ajax laat het Oostenrijkse Zillertal komende zomer links liggen. De Amsterdammers hebben de contractuele verplichting daar nog één keer een trainingskamp te beleggen, maar mijden het gebied vanwege Abdelhak Nouri.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

De directie wil niet dat de spelers net als het afgelopen rampjaar in hotel Elisabeth in Mayrhofen moeten verblijven en op het veld van SV Hippach moeten trainen. In dat stadionnetje voltrok zich het leed rond Nouri. De Oostenrijkers hebben begrip voor het standpunt van de Amsterdamse leiding.

Omdat Ajax – indien het elftal van Erik ten Hag tweede wordt – in principe al eind juli Champions League-kwalificatie speelt (tweede voorronde), is er een gefaseerde voorbereiding en belegt de club twee trainingskampen. De niet-internationals zijn normaal gesproken vanaf begin mei vrij, melden zich 19 juni voor allerlei medische testen en vertrekken – zoals het er nu voor staat – 25 juni naar een locatie bij de grens van Duitsland en Oostenrijk.

De internationals, met uitzondering van de WK-gangers, komen in de week van 9 juli weer op De Toekomst. Van 14 tot 20 juli volgt een tweede trainingskamp ’ergens in Europa’. Op dit moment lijkt Ajax voor die trainingsweek voor Engeland te kiezen.

Of Lasse Schöne, Kasper Dolberg, Nicolas Tagliafico en Hakim Ziyech op tijd terug zijn van het WK – indien zij worden geselecteerd en bij Ajax blijven – om 24 of 25 juli het heenduel van de tweede Champions League-voorronde te spelen, is de vraag. De WK-gangers krijgen na uitschakeling een minimaal aantal vrije dagen.

Ajax moet de tweede en derde voorronde van de Champions League en de play-offs overleven om de groepsfase te halen. Na voorronde drie winnend te hebben afgesloten, is in elk geval de groepsfase van de Europa League een feit.