Sport/Darts
1934915
Darts

Van Gerwen: 'Ik ben hier helemaal ziek van'

Michael van Gerwen baalt als een stekker.

Michael van Gerwen baalt als een stekker.

Michael van Gerwen leed in Ahoy een pijnlijke nederlaag tegen Peter Wright. In de Premier League legde hij het met 5-7 af tegen de Schotse darter.

Michael van Gerwen baalt als een stekker.

Michael van Gerwen baalt als een stekker.

"Dit is zeker een tegenvaller. Ik miste drie pijlen op dubbel 18 om 2-1 voor te komen. Daarmee doe ik mezelf heel veel pijn", verklaarde Van Gerwen tegenover RTL7. "Ik was veel beter dan hij, maar zijn finishes waren grandioos. Hij deed mij veel pijn op de beslissende momenten."

Lees ook: Van Gerwen druipt af in Ahoy

Van Gerwen poetste nog wel een 2-5 achterstand van het scorebord, maar moest toch buigen met 5-7. "Misschien wilde ik wel te graag. Dan trek je alle pijlen eronder en zet je teveel druk op jezelf. Mijn gemiddelde was goed, maar ik verlies. Dat mag niet gebeuren. Het publiek was fantastisch. Alles zag er goed uit, maar je moet het zelf doen. Dat heb ik vandaag nagelaten. Ik ben hier helemaal ziek van."

Donderdag wacht Van Gerwen een confrontatie met Raymond van Barneveld. "Ik moet het even op een rijtje zetten en dan sta ik er weer. Dat is geen probleem. Verliezen doet zeer, vooral voor mijn eigen publiek. Maar voor morgen is het niet moeilijk om mij op te laden. Tegen Raymond is dat heel makkelijk. Je weet dat je tegen hem heel goed moet gooien. De dubbels zullen beter moeten."

Bekijk ook: UITSLAGEN - Premier League Darts Ahoy