19351
Wielrennen

Tour in de dienst van Contador

Mollema gaat voor eindzege Giro

Bauke Mollema

Bauke Mollema

ALTEA - Bauke Mollema fietst volgend jaar als kopman van Trek de Ronde van Italië. Het doel van de Groningse wielrenner is duidelijk; hij wil de Giro winnen. Mollema is momenteel met zijn ploeg op trainingskamp in Spanje.

Bauke Mollema

Bauke Mollema

,,Ik ben zeer gemotiveerd. Ik reed de Giro in 2010 en en toen was het mijn allereerste grote ronde. Ik weet nog hoe zwaar het was. Dus is het een enorme uitdaging de Giro volgend jaar te rijden met als ambitie te winnen'', aldus Mollema op de websites van Cyclingnews.

Hij rijdt in 2017 ook de Tour de France, maar zal dan vooral zijn Spaanse teamgenoot Alberto Contador bijstaan. ,,Toen ik wist dat hij naar onze ploeg kwam, begon het idee om mijn aandacht te verleggen naar de Giro te rijpen.''

Mollema eindigde in de afgelopen Tour als elfde, nadat hij lang zicht had op het podium. Een val wierp hem ver terug. In 2013 behaalde hij zijn beste eindklassering met de zesde plaats. ,,De Tour is en blijft de grootste wedstrijd. Het was een teleurstelling de Tour zo te eindigen, maar ik heb er toch veel vertrouwen uitgehaald, omdat ik sterker dan ooit fietste.''

Toch richt hij zich nu op de Giro, omdat hij beseft dat Trek met tweevoudig winnaar (2007 en 2009) Contador de Tour wil winnen. ,,Het heeft niet veel zin met twee kopmannen voor het algemeen klassement te gaan. Maar ik help Alberto graag; hij is een groot kampioen, dus ik hoop ook nog veel van hem te leren'', aldus Mollema, wiens seizoen begint eind januari in de Argentijnse Ronde van San Luis.