Nieuws/Sport
19364
Sport

De Graafschap woest na bizarre arbitrale dwaling

Nathaniel Will

Nathaniel Will

Het ging er vrijdagavond heet aan toe in Maastricht. Arbiter Jeroen Manschot haalde zich de woede van De Graafschap op de hals.

Nathaniel Will

Nathaniel Will

MVV kreeg in de 31ste minuut een strafschop nadat Dion Gijzen zich wel erg opzichtig liet vallen. "De scheidsrechter heeft de wedstrijd flink beïnvloed", was Nathaniel Will duidelijk. "Bij die penalty was er helemaal niets aan de hand.”

De verdediger van De Graafschap haalde zelf het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg vier minuten voor tijd zijn tweede gele kaart. "MVV speelde het heel vies. Ze gingen steeds liggen. Ik raakte die speler niet eens, maar hij deed net of zijn been eraf lag. Schandalig, ik werd gewoon genaaid”, aldus Will in De Gelderlander.

Will ging flink tekeer tegen de vierde man, waarna ook interim-trainer Jan Oosterhuis zich ermee ging bemoeien. "De vierde official zei tegen Nathaniel dat hij moest opdonderen. Ik zei dat hij normaal moest praten tegen mijn spelers en toen raakte in zijn borst aan. Een fout van mij, je hoort de vierde official en de scheidsrechter niet aan te raken. Dan hoop je op wat begrip voor de situatie, maar dat mocht niet zo zijn. En toen mocht ik ook het veld af."

MVV won het duel met 2-0.