1937411
Wielrennen

Sánchez bezorgt Astana derde zege in de Alpen

Luis Léon Sánchez

Luis Léon Sánchez

LIENZ - De Spanjaard Luis Léon Sánchez heeft de vierde etappe van de Ronde van de Alpen gewonnen.

Luis Léon Sánchez

Luis Léon Sánchez

Het was een rit van het Italiaanse Chiusa naar het Oostenrijkse Lienz met kort voor de finish de top van de Bannberg. Voor Astana is het al de derde ritoverwinning in de Alpen. Eerder waren de Spanjaard Pello Bilbao en de Colombiaan Miguel Ángel López al succesvol.

Achter Sánchez kwam de Nieuw-Zeelander George Bennett van LottoNL-Jumbo licht afgescheiden als tweede over de finish. Zijn ploeggenoot Koen Bouwman won de sprint om de derde plaats. De Fransman Thibaut Pinot blijft leider.

De Italiaan Fabio Aru was de eerste aanvaller op de Bannberg, gevolgd door Bouwman, die even stand hield maar daarna weer gezelschap kreeg van een drietal. Een versnelling van Chris Froome zorgde ervoor dat er een groep van zo'n vijftien renners de top bereikte. In de afdaling probeerde de Italiaan Domenico Pozzovivo, tweede in het klassement, te ontsnappen. Sánchez achterhaalde hem, net als Froome. Eenmaal op het vlakke ging Sánchez er alleen vandoor. Bennett, de Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo deed een vergeefse poging hem nog bij te halen. Hij gaf zes tellen toe op Sánchez. Bouwman was 5 seconden later in de sprint om de derde plaats te snel voor Pinot en Aru.

Pinot heeft 15 seconden voorsprong op naaste belager Pozzovivo. Bennett staat zevende op 1.10. Vrijdag is de slotrit met de finale in en rond Innsbruck op het parcours waar in het najaar het WK wordt verreden.