Sport/Voetbal
1937921037
Voetbal

’We kunnen ons optrekken aan Huntelaar’

FC Groningen irriteert Ten Hag

Erik ten Hag

Erik ten Hag

AMSTERDAM - Ajax-trainer Erik ten Hag gebruikt Klaas-Jan Huntelaar de laatste weken vooral als invaller. Toch vindt hij dat de 36-jarige spits een groot voorbeeld is voor zijn ploeggenoten. „We kunnen ons aan hem optrekken”, zei hij na de 2-0 zege op FC Groningen.

Erik ten Hag

Erik ten Hag

Huntelaar kwam na een klein uur in het veld toen Ajax en FC Groningen nog niet hadden gescoord. De ervaren aanvaller moest afgelopen woensdag tegen Fortuna Sittard ook al invallen toen het nog 0-0 stond. Tegen FC Groningen tekende Huntelaar voor de 2-0. „Hij was wel scherp met afronden, zo willen we het zien. Het ontbrak ons in de eerste helft aan scherpte voor het doel. We misten vijf goede kansen.”

Tijdrekken

„FC Groningen heeft goed verdedigd”, zei Ten Hag. „En ik snap dat ze daar nu boos zijn omdat Django Warmerdam een tweede gele kaart voor tijdrekken kreeg. Maar ze waren wel de hele wedstrijd met tijdrekken bezig. Dat was echt irritant. Probeer dan nog maar eens tempo te maken.”

Donny van de Beek acteerde tegen FC Groningen als een van de twee controlerende middenvelders naast Lisandro Martinez. „Ik heb het vorig seizoen goed gedaan achter de spits”, zei hij. „Maar deze rol bevalt me ook wel. Zo krijg ik meer ruimte. Woensdag tegen Valencia kan het weer helemaal anders zijn”, zei Van de Beek. „Ja, dan komt misschien Edson Alvarez wel weer in de ploeg. Ik weet het niet.”

Risico

Van de Beek is nog niet helemaal de oude, na een maand blessureleed. „Ik denk dat ik op 80 procent zit”, zei hij. De blonde middenvelder voorkwam tegen FC Groningen wel met een sliding dat Charlison Benschop een counter verzilverde. Hij leverde ook de assist op de 2-0 van Huntelaar. „Ik heb weer wat stapjes gezet”, zei hij. „Maar op het einde had ik bijna kramp. Ik liet die laatste bal lopen. Als je zo moe bent, dan wil ik niet het risico lopen dat er iets fout gaat in mijn bovenbeen.”

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Eredivisie