Nieuws/Sport
1939354
Sport

'We kunnen niet aan de gang blijven, toch?'

Overmars staat pal achter Ten Hag

Marc Overmars: "We krijgen het wel weer op de rit." 

Marc Overmars: "We krijgen het wel weer op de rit." 

Door het verspelen van de landstitel nam de onrust afgelopen week flink toe bij Ajax. Niet alleen algemeen directeur Edwin van der Sar kwam onder druk te staan, ook trainer Erik ten Hag kreeg kritiek. Directeur spelerszaken Marc Overmars ging donderdag echter pal voor de coach staan.

Marc Overmars: "We krijgen het wel weer op de rit." 

Marc Overmars: "We krijgen het wel weer op de rit." 

"Erik gaat hartstikke goed. We moeten hem de tijd geven om zijn eigen elftal te bouwen, dat heeft hij hiervoor ook goed gedaan. Dat gaat hem ook lukken met onze steun. Wij staan nog achter hem. Absoluut", aldus Overmars voor het duel met VVV-Venlo in gesprek met FOX Sports over Ten Hag, die in december de ontslagen Marcel Keizer opvolgde. 

Weer een trainer ontslaan, ziet de voormalig linksbuiten niet zitten. "Erik is drie maanden bezig, we kunnen niet aan de gang blijven, toch? We hebben iets gedaan voor de lange termijn, niet voor de korte termijn. Daar hebben we geloof in met Erik. En ik sta daar voor honderd procent achter. We krijgen het wel weer op de rit." 

Overmars heeft ook richting zichzelf toe kritisch geëvalueerd. "Vier jaar zonder prijs hoort niet bij Ajax, absoluut niet. Natuurlijk kijk ik dan naar mezelf. Dat is les één. Natuurlijk denk je: wat had er beter gekund? Maar een honderd procent score lukt niemand. Er is ook echt wel kwaliteit aanwezig, maar het is er niet uitgekomen."

Lees ook:  - Ziyech oogst applaus én spreekkoren Van der Sar weigert op te stappen bij Ajax Ten Hag: 'Ziyech wil schitteren ondanks duw' Veltman per brancard van veld bij Ajax

Ajax-trainer Erik ten Hag.

Ajax-trainer Erik ten Hag.