Nieuws/Sport
1939493
Sport

Ten Hag: 'Ziyech wil schitteren ondanks duw'

Ajax-trainer Erik ten Hag in gesprek met FOX Sports.

Ajax-trainer Erik ten Hag in gesprek met FOX Sports.

Het incident rond Hakim Ziyech zondag bij de spelersbus van Ajax heeft de gemoederen in Amsterdam volgens trainer Erik ten Hag behoorlijk bezighouden. 

Ajax-trainer Erik ten Hag in gesprek met FOX Sports.

Ajax-trainer Erik ten Hag in gesprek met FOX Sports.

"Natuurlijk heeft het impact. De fans riepen ons ter verantwoording. Het was een thema. Ik heb er ook over gesproken met Hakim. Over hoe hij het heeft ervaren en wat zijn zijn gevoelens waren. Hij had niet zoiets van: laat maar zitten. Ik heb niet moeten praten om hem overhalen. Daarvoor is te veel betrokken bij dit team en deze club. Hij wil schitteren. Hakim is een geweldig speler en als hij beschikbaar is speelt hij."

Ten Hag moest na de vernederende nederlaag bij PSV moeite doen om zijn ploeg weer op te peppen. "Dat hoort ook bij je vak, om de positiviteit terug te brengen. Om ondanks alles dat fout ging de positieve dingen te benadrukken."

Toch wil de opvolger van Marcel Keizer niet te gemakkelijk over het verspelen van de landstitel heen stappen. "We moeten niet vergeten dat we het kampioenschap hebben verloren in Eindhoven. Het moet beter dan dat we daar hebben gedaan. En dat begint vandaag", aldus Ten Hag voorafgaand aan het duel met VVV-Venlo in gesprek met FOX Sports.

Lees ook:  - Ziyech oogst applaus én spreekkoren Van der Sar weigert op te stappen bij Ajax Overmars staat pal achter Ten Hag Veltman per brancard van veld bij Ajax