Nieuws/Sport
1939671
Sport

Ajax pakt drie punten op gekke avond

Hakim Ziyech probeert Leroy Labylle van de bal te zetten.

Hakim Ziyech probeert Leroy Labylle van de bal te zetten.

Het duel tussen Ajax en VVV-Venlo was door de kansloze nederlaag van de Amsterdammers vorige week in Eindhoven van zo goed als alle spanning beroofd, maar toch werd het een memorabele avond. Na negentig spraakmakende minuten stond er 4-1 op het scorebord.

Hakim Ziyech probeert Leroy Labylle van de bal te zetten.

Hakim Ziyech probeert Leroy Labylle van de bal te zetten.

Hakim Ziyech was de meest besproken man van de avond. De middenvelder kreeg na het incident bij de spelersbus van afgelopen zondag veel steun van de fans, al was er ook een klein groepje dat om zijn vertrek schreeuwde.

Lees ook:  Ten Hag steekt loftrompet over Ziyech Ziyech twijfelde geen moment: 'Zo zit ik niet in elkaar'

Ajax begon in een matig gevulde Johan Cruijff ArenA niet al te best. Al snel kreeg Lasse Schöne de kans om vanaf de strafschopstip de 1-0 te maken, maar de middenvelder faalde jammerlijk. VVV-Venlo-doelman Lars Unnerstal ranselde de poging van de Deen knap voor zijn lijn weg.

Joël Veltman ligt geblesseerd op de grond.

Joël Veltman ligt geblesseerd op de grond.

Lees ook:  - Ziyech oogst applaus én spreekkoren Ten Hag: 'Ziyech wil schitteren ondanks duw'

Tot overmaat van ramp voor de Ajax-fans kwam de thuisploeg vlak voor rust op achterstand. Uitgerekend Ralf Seuntjens schoot VVV in de 43e minuut op voorsprong. De aanvaller mocht blij zijn dat hij nog op het veld stond. Vlak voor zijn treffer beukte hij Joël Veltman uit de wedstrijd. De aanvoerder liep een op het oog serieuze knieblessure op.

Met dank aan twee snelle treffers van Neres ging Ajax, dat met slechts drie verdedigers speelde, toch nog met een voorsprong rusten.

De Braziliaan stelde Huntelaar na een klein uur in staat de wedstrijd te beslissen. Daarvoor had Maximilian Wöber al de lat geraakt en waren Justin Kluivert en Huntelaar door Ziyech vrij voor het doel gezet. In de slotfase schoot de international van Marokko zelf wel raak (4-1). Daarmee verdiende hij opnieuw een groot applaus.

Ajax blijft tweede met een voorsprong van vijf punten op AZ. Beide clubs ontmoeten elkaar volgende week zondag in de ArenA.

Lees ook:  Van der Sar weigert op te stappen bij Ajax Overmars staat pal achter Ten Hag