Nieuws/Sport
1939729
Sport

Feyenoord twee keer in 24 uur in De Kuip?

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Omdat de Coolsingel maandenlang opengebroken is, heeft de eventuele huldiging van Feyenoord als bekerwinnaar maandagmiddag tussen twee en drie uur plaats in de eigen Kuip. Daardoor doet de aparte situatie zich voor dat de Rotterdammers samen met de supporters binnen 24 uur tweemaal in het eigen stadion kunnen opdraven.

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Spelers en trainer Giovanni van Bronckhorst willen helemaal niet op de zaak vooruit lopen en zien alle bespiegelingen over de mogelijke huldiging als ’te ver vooruitkijken’, maar de gemeente Rotterdam en de leiding van Feyenoord voelen zich genoodzaakt om nu al alle informatie aan de grote achterban van Feyenoord te verstrekken.

Voorkomen moet worden dat het Legioen zondagavond gaat feestvieren in het centrum van de stad en dat dit tot wantoestanden leidt. Feyenoord en de stad Rotterdam staan elke keer weer versteld hoe groot de massa is die komt opdraven voor de huldiging. Bij de finale zelf is plek voor een beperkt aantal fans van beide ploegen. Bij een huldiging kunnen een dag later alle fans van Feyenoord aanwezig zijn.

Als Feyenoord wint van AZ overhandigt John de Wolf de ’gouden’ KNVB-beker (vanwege de honderdste finale) op het veld aan zijn oude club. De Wolf won als speler van Feyenoord begin jaren negentig drie keer de beker en vindt het een eer dat Feyenoord hem heeft gevraagd om de beker uit te reiken.

Volgens De Wolf zal het Feyenoord helpen dat de ploeg in de afgelopen twee seizoenen om prijzen heeft gespeeld. Twee jaar terug won Van Bronckhorst met zijn ploeg de KNVB-beker, daarna ook de landstitel en de Johan Cruijff Schaal. „Feyenoord-AZ is een prachtige finale, maar Feyenoord is absoluut favoriet”, zegt De Wolf.