Nieuws/Sport
1939760
Sport

Ten Hag steekt loftrompet over Ziyech

Erik ten Hag coacht zijn spelers.

Erik ten Hag coacht zijn spelers.

Hakim Ziyech antwoordde donderdag met zijn voeten. Erik ten Hag was na afloop van de zege op VVV-Venlo (4-1) zeer te spreken over zijn middenvelder.

Erik ten Hag coacht zijn spelers.

Erik ten Hag coacht zijn spelers.

"Het is reuzenknap wat hij vandaag gedaan heeft", aldus de Ajax-trainer, doelend op de duw die Ziyech zondag kreeg van een fan en de spreekkoren die hij tijdens het duel met de Limburgers over zich heen kreeg. Een klein groepje supporters zong 'Ziyech, rot op'. Een veel groter gedeelte van de fans bejubelde de Marokkaan.

"Het is goed dat de spreekkoren werden overstemd. Hakim bleef onverstoord en legde een goede prestatie op de mat. Hij maakte een goal en had meer hoogstandjes. Daar kom je als liefhebber voor naar het stadion." 

Even leek het donderdag nog flink mis te gaan voor Ajax. Lasse Schöne miste een penalty en VVV-Venlo kwam uiteindelijk op voorsprong. "Dat doet wat met een jonge ploeg, maar ik moet de weerbaarheid prijzen, want daarna hebben de jongens het goed opgepakt. Dat is weer een stap voorwaarts."

De 4-1 vond Ten Hag uiteindelijk zelfs nog wat magertjes. "In de tweede helft speelden we veel kansen bij elkaar. De uitslag had vele malen hoger kunnen zijn. Het is jammer dat er niet meer doelpunten zijn gevallen, maar je moet ook een beetje geluk hebben. We schoten ook nog op de paal en de lat."