Nieuws/Sport
1939777
Sport

Ajacied wilde gewoon spelen ondanks duw van fan

Ziyech twijfelde geen moment: 'Zo zit ik niet in elkaar'

Hakim Ziyech legt aan voor een hoekschop.

Hakim Ziyech legt aan voor een hoekschop.

Hakim Ziyech heeft de afgelopen dagen - na de duw die hij zondag van een 'fan' kreeg - geen moment getwijfeld of hij wel wilde spelen tegen VVV-Venlo.

Hakim Ziyech legt aan voor een hoekschop.

Hakim Ziyech legt aan voor een hoekschop.

"Nee, zo zit ik niet in elkaar", aldus de Ajax-middenvelder na de 4-1 zege in de Johan Cruijff ArenA. Ziyech, die de vierde Amsterdamse treffer voor zijn rekening na, had weinig moeite om het voorval achter zich te laten. "Nee, ik heb genoeg plezier in het leven, dus daar maak ik me niet al te druk om. Of ik dat plezier laat vergallen door zo'n incident ? Nee, helemaal niet. Ik heb me gewoon omringd met vrienden en familie de afgelopen dagen. Zoals ik dat altijd doe."

Lees ook: Ten Hag steekt loftrompet over Ziyech

Ziyech kreeg zondag na de nederlaag bij de PSV de hoon van enkele supporters over zich heen. Bij terugkomst in Amsterdam kreeg hij een duw van een fan, die met een grotere groep de spelersbus had staan opwachten.

Een klein groepje supporters liet tijdens het duel VVV-Venlo opnieuw merken niet blij te zijn met de Marokkaan. 'Ziyech, rot op', klonk het. Het grootste gedeelte van de aanhang reageerde door de naam van de technicus te scanderen en te klappen bij goede acties. 

Ziyech wilde niet vertellen of de steunbetuigingen hem goed deden. "Ik praat niet over randzaken, alleen over de wedstrijd", zei de middenvelder die al heeft aangeven dat hij aan het einde van het seizoen na het WK met Marokko hogerop wil.

Lees ook:  - Ziyech oogst applaus én spreekkoren Ten Hag: 'Ziyech wil schitteren ondanks duw'