Sport/Tennis
1940308
Tennis

Kerkhove als eerste de baan op in Fed Cup

Lesley Kerkhove

Lesley Kerkhove

WOLLONGONG - Lesley Kerkhove speelt zaterdag de eerste wedstrijd in de Fed Cup tegen Australië. De Nederlandse kopvrouw neemt het in de play-offs van de wereldgroep op tegen Samantha Stosur, zo is door loting in Wollongong bepaald. De 26-jarige Kerkhove is de nummer 210 van de wereld. Stosur, die acht jaar ouder is, neemt de 58e plaats op de ranking in.

Lesley Kerkhove

Lesley Kerkhove

Na het openingsduel is het de beurt aan Quirine Lemoine, die Ashleigh Barty als opponente heeft. Bij die twee speelsters is het verschil op de wereldranglijst nog groter: 295e en negentiende.

Nederland speelt de enkelspelen met Kerkhove en Lemoine omdat Kiki Bertens, Richèl Hogenkamp en Arantxa Rus hebben afgezegd voor de ontmoeting met Australië. Michaëlla Krajicek is geblesseerd.

Het duel in de Fed Cup eindigt zondag met de dubbelpartij tussen Demi Schuurs en Indy de Vroome, die tegen Barty en Stosur tennissen.

Van de vorige tien ontmoetingen tussen de twee landen, ging de zege acht keer naar Australië. In 2015 was de laatste confrontatie en toen won Oranje met 4-1. Australië is de huidige nummer dertien van de wereldranglijst. Nederland staat zevende.

Nederland hoopt zich te handhaven in de wereldgroep om volgend jaar, voor het vierde jaar op rij, in de elitegroep van het landentoernooi uit te komen.