19409
Autosport

Mercedes kan ook streep door Alonso zetten

Fernando Alonso.

Fernando Alonso.

Mercedes kan opnieuw een streep zetten door een grote naam als vervanger voor de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg. Na Max Verstappen en Sebastian Vettel is ook Fenando Alonso niet beschikbaar.

Fernando Alonso.

Fernando Alonso.

Dat liet zijn manager Flavio Briatore weten in de Gazetta dello Sport. "Wij hebben een contract bij McLaren en zullen dat respecteren", zei hij.

Interesse

Verstappen liet al eerder weten dat hij Red Bull trouw blijft en Vettel gaf zijn woord aan Ferrari. Alonso's contract bij de Britse renstal loopt door tot het einde van 2017, maar dat weerhield teambaas Toto Wolff van Mercedes er niet van openlijk zijn interesse voor de Spanjaard uit te spreken.

Alonso won in 2005 en 2006 bij Renault de wereldtitel in de Formule 1. Na vijf seizoenen zonder titel bij Ferrari stapte hij over naar McLaren, dat de afgelopen twee jaar geen rol van betekenis speelde met motorleverancier Honda.

Bottas

De Duitser Pascal Wehrlein en de Fin Valtteri Bottas lijken nu de grootste kandidaten voor het zitje naast drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Bottas heeft weliswaar nog een contract bij Williams, maar Wolff is wel een van zijn zaakwaarnemers.