Sport/EK voetbal
1943631063
EK voetbal

Didier Deschamps sluit Karim Benzema weer in de armen: spits gaat mee naar het EK

Karim Benzema

Karim Benzema

Aanvaller Karim Benzema van Real Madrid is na een absentie van ruim vijf jaar teruggekeerd in de Franse voetbalselectie. Bondscoach Didier Deschamps heeft de 33-jarige spits opgenomen in zijn ploeg van 26 spelers voor het komende EK.

Karim Benzema

Karim Benzema

Benzema raakte in 2015 verzeild in een afpersingszaak met een seksfilmpje. Sindsdien werd hij niet meer opgeroepen voor de nationale ploeg. In oktober van dit jaar moet hij voor zijn rol in het schandaal terechtstaan.

Benzema speelde tot dusver 81 interlands waarin hij 27 keer tot scoren kwam. Hij is dit seizoen namens Real Madrid goed voor 29 doelpunten in alle competities.

Volgens L’Equipe speelde bondscoach Didier Deschamps al een tijdje met het idee om de 33-jarige spits van Real opnieuw op te roepen. Deschamps zou „de uitstekende vorm” waarin Benzema verkeert, niet langer kunnen of willen negeren.

„We hebben samen stappen moeten zetten om tot deze beslissing te komen”, zo licht Deschamps toe. „We hebben er met elkaar uitvoerig over gesproken. Ik heb er lang over nagedacht en hij had ook tijd nodig. Ik wil er verder geen speciaal geval van maken Mijn persoonlijke situatie in deze zaak heb ik altijd genegeerd. Het Franse team is niet van mij en staat boven alles.”

Benzema twittert zelf. „Ik ben zo trots op deze rentree in de Franse ploeg en op het vertrouwen dat in mij wordt gesteld. Dank aan iedereen die mij altijd heeft gesteund en mij elke dag kracht geeft.”

Met Benzema en andere topspitsen als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Wissam Ben Yedder en Kingsley Coman behoort Frankrijk bij het komende EK opnieuw tot de favorieten.

Frankrijk is op het EK ingedeeld in de ’groep des doods’ met Portugal, Duitsland en Hongarije.