Nieuws/Sport
194405
Sport

Buffon vestigt in finale tegen Real hoop op voormalig Barcelona-verdediger

Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon

CARDIFF - Gianluigi Buffon hoopt dat de ervaring van Dani Alves zaterdag de doorslag kan geven in de finale van de Champions League tegen Real Madrid. De 39-jarige doelman van Juventus won in zijn lange carrière talloze prijzen en werd in 2006 met Italië wereldkampioen, maar de belangrijkste Europese trofee voor clubs ontbreekt nog altijd in zijn prijzenkast.

Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon

"Toen Dani Alves vorig jaar bij ons tekende, zei ik tegen hem: hopelijk kan jij ons helpen de Champions League te winnen'', vertelde Buffon vrijdagavond in Cardiff, waar hij naast Alves zat bij de persconferentie. De Braziliaanse rechtsback weet als geen ander hoe het is om de 'beker met de grote oren' te winnen. Alves deed dat al drie keer met FC Barcelona.

"Ik voel me niet specialer dan welke andere speler dan ook, mijn prestaties zijn geschiedenis. Je moet het iedere dag laten zien'', zei de 34-jarige Braziliaan. "Het leven heeft me hier gebracht, naar Juventus, en ik wil de droom van deze club waarmaken. Het zou heel speciaal zijn om dit toernooi met Buffon te winnen. Al zou het zijn carrière niet minder mooi maken als het niet lukt.''