Sport/Voetbal
1944511304
Voetbal

Beroep afgewezen: straf van drie wedstrijden schorsing voor Pascal Struijk blijft staan

Pascal Struijk druipt af.

Pascal Struijk druipt af.

LEEDS - Pascal Struijk mag pas in oktober weer in actie komen voor Leeds United, dat een beroep afgewezen heeft zien worden. De verdediger raakte afgelopen weekend in opspraak na een overtreding op Liverpool-speler Harvey Elliott, die het veld per brancard moest verlaten.

Pascal Struijk druipt af.

Pascal Struijk druipt af.

„We kunnen bevestigen dat ons beroep tegen de rode kaart van Struijk niet succesvol is geweest. Op dit moment geven we verder geen commentaar”, meldt Leeds in een korte verklaring.

De 22-jarige Struijk, die in België werd geboren maar Nederlandse ouders heeft, mist de Premier League-duels met Newcastle United en West Ham United. Ook moet hij de bekerwedstrijd tegen Fulham (Carabao Cup) aan zich voorbij laten gaan.

Struijk leek zondag tegen Liverpool met een tackle op het middenveld niet de intentie te hebben om Elliott zwaar te blesseren. De schade van het ongelukkige incident was echter groot. Elliott verliet het veld per brancard en ging direct door naar het ziekenhuis. Hij werd dinsdag in Londen geopereerd. De scheidsrechter had de overtreding van Struijk in eerste instantie onbestraft gelaten, maar na tussenkomst van de VAR trok hij rood.

Bekijk hier de uitslagen en stand in de Premier League