Sport/Darts
1944805
Darts

Kleine kans in Premier League voor 'andere Barney'

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Dankzij zijn twee mooie overwinningen in Ahoy heeft Raymond van Barneveld nog uitzicht op het behalen van de play-offs in de Premier League Darts. De klus blijft voor de wisselvallige Hagenaar loodzwaar. 

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Van Barneveld maakte in Rotterdam vooral indruk op donderdagavond tegen landgenoot Michael van Gerwen. De vijfvoudig wereldkampioen won verrassend met 7-5 in legs van de nummer één van de wereld. 'Barney' kreeg vooral volop de steun van het oranje publiek dat zich vooral achter hem schaarde. 

"Hij heeft nog steeds uitzicht op halve finale, dat is heel belangrijk. Ik hoop ook dat het voor hem een boost geeft dat hij er volgende week weer staat. Dat hij het opnieuw kan opbrengen", stelt Vincent van der Voort. "Die focus richting de partij met Michael. Je ziet dan dat hij er klaar voor is, net alsof we bij het WK staan. Dan is het gewoon een andere Raymond van Barneveld. Hij kan dat niet het hele jaar door bij zichzelf oproepen, maar ik hoop dat hij het in de laatste weken van de Premier League wel voor elkaar krijgt."

Van Barneveld moet een gat van vier punten op de nummer 4 (Michael Smith) van de ranglijst zien te dichten. Alleen de beste vier darters van de prestigieuze competitie plaatsen zich voor de play-offs op donderdag 17 mei in Londen. Voor 'Barney' staan nog drie wedstrijden op de rol. Te beginnen volgende week tegen Rob Cross. Daarna treft hij Gary Anderson en Smith.