Nieuws/Sport
19452
Sport

Verhoeven verslaat Hari in Oberhausen

Rico Verhoeven balt zijn vuisten na zijn overwinning.

Rico Verhoeven balt zijn vuisten na zijn overwinning.

In een uitverkochte König Pilsener Arena in Oberhausen heeft Rico Verhoeven het veelbesproken gevecht met Badr Hari op zijn naam geschreven. In de tweede ronde was de partij plotsklaps voorbij. Hari moest opgeven met naar alle waarschijnlijkheid een gebroken arm.   

Rico Verhoeven balt zijn vuisten na zijn overwinning.

Rico Verhoeven balt zijn vuisten na zijn overwinning.

Hari kende een prima eerste ronde. De Marokkaan bracht Verhoeven flink wat schade in het gezicht toe. De Brabander deelde op zijn beurt ook uit, maar Hari leek het allemaal aan te kunnen. In de tweede ronde ging het echter helemaal mis voor de beruchte kickbokser, die bij een knietje van Verhoeven een armblessure opliep.

Fans

De start van het gevecht moest zaterdagavond enigszins worden uitgesteld, omdat dolenthousiaste vechtsportfans zich rond de ring hadden verzamelend om hun helden aan te moedigen. Nadat de speaker de menigte tot rust had gemaand kon het gevecht alsnog beginnen.

Collision

Glory betitelde het gevecht, waarin de titel van Verhoeven niet op het spel stond, in Oberhausen als Collision. De bond zag het duel als de clash om de officieuze titel van beste zwaargewicht in het kickboksen ooit.

Verhoeven is de regerend Glory-kampioen in het zwaargewicht en verdedigde zijn titel al vijf keer met succes. Voor het laatst in september, toen hij Anderson Silva versloeg. De Braziliaan verloor in 2012 ook al een keer van Hari, die in zijn loopbaan 106 overwinningen boekte en dat 94 keer deed met een knock-out.

De Marokkaan verloor tot zaterdag slechts twaalf keer. Hij stond in augustus 2015 voor het laatst in de ring. In het Russische Grozny versloeg de Amsterdammer Ismael Londt.

Herkansing

Na het duel spraken beide vechters direct af dat ze elkaar nog een keer zouden treffen. “Een rematch? Geen twijfel over mogelijk. Dat gaan we doen", zei Verhoeven.

Hari stelde: "Laten we het nog een keer doen. Ik heb je nu credits gegeven Rico, maar ik zweer het: volgend jaar sla ik je knock-out.”  

Weging

Vrijdag stonden Verhoeven en Hari ook al oog-in-oog met elkaar. Langer dan eigenlijk de bedoeling was, want geen van beide mannen wilde na de wegingen, tijdens de traditionele stare-down, als eerste wegkijken. Bijna een minuut keken Verhoeven en Hari elkaar diep in de ogen. 

"Deze heb je gewonnen”, fluisterde trainer Dennis Krauweel na afloop in het oor van zijn pupil Verhoeven, die een ontspannen en zelfverzekerde indruk maakte. Op het podium liet hij zich niet intimideren door Hari, die zich veel te laat meldde. De Glory-kampioen stapte iets zwaarder op de weegschaal dan de Marokkaan: 116,8 kilogram om 114,5 kilogram.

De intense stare-down tussen Badr Hari en Rico Verhoeven.

De intense stare-down tussen Badr Hari en Rico Verhoeven.

Uitdaging

Verhoeven daagde Hari in april van dit jaar uit voor een gevecht. De Brabantse kampioen in het zwaargewicht zocht een nieuwe uitdaging, nadat hij bijna al zijn concurrenten al een keer had verslagen. "Badr, ik sta te wachten. Ik sta bovenaan. Als je nog een afscheidspotje wilt, let's go."

Direct volgde een staaltje trash talk. “Het is een mooie uitdaging", stelde Verhoeven. "Zeker weten. Maar niet voor mij. Kijk, er is een verschil tussen een wedstrijd en een topwedstrijd. Badr heeft de afgelopen tijd af en toe wat gevechten gehad, maar dat waren geen topgevechten. Dat is een groot verschil." Hari kon het niet waarderen...

Badr Hari tijdens de persconferentie in de HMH.

Badr Hari tijdens de persconferentie in de HMH.

Beestachtig

In november, toen het gevecht officieel was gemaakt, stelde Hari op de persconferentie dat Verhoeven een té grote mond had gehad.

“Ik zat eigenlijk lekker hoog en droog in het geweldige Marokko, maar toen klopte er iemand op mijn deur. Rico klopte een keertje teveel en heeft zijn antwoord gekregen, 10 december staan we tegenover elkaar. Ik beloof hem knock-out te slaan. Geen gedoe, geen gezeur. Hij heeft me uit mijn bed getrokken, en hij zal het krijgen ook. Ik sla hem total-loss. Ik zit op mijn oude en niveau en ben misschien nog wel een tandje beter. Ik voel me beestachtig."

Te emotioneel 

Verhoeven voorspelde eerder tegenover TELESPORT dat Hari te emotioneel zou zijn. “Badr is een emotionele vechter en dat is niet in zijn voordeel. Je moet in de ring berekenend te werk gaan.”

De 1.96 meter lange Brabander leek tijdens de persconferentie gelijk te krijgen. Hari snelde weg toen de twee lijnrecht tegenover elkaar zouden komen te staan voor de stare-down.

Rico Verhoeven denkt er het zijne van als Badr Hari de stare-down bij de persconferentie uit de weg gaat.

Rico Verhoeven denkt er het zijne van als Badr Hari de stare-down bij de persconferentie uit de weg gaat.

"Dit laat zijn klasse zien. Ik ben hier, ik ben klaar en ik respecteer iedereen", aldus Verhoeven. "Dit vind ik heel respectloos, maar iedereen moet het zelf weten. Ik ben er gewoon voor de fans en media."