Nieuws/Sport
1945891
Sport

Japser Cillessen voelt pijn van verloren WK-finale

Heel stadion klapt voor huilende Andres Iniesta

Andres Iniesta krijgt het even te kwaad.

Andres Iniesta krijgt het even te kwaad.

De finale van de Copa Del Rey tussen FC Barcelona en Sevilla (5-0) stond bol van de fantastische acties, maar de publiekswissel van Andres Iniesta zette alle andere momenten in de schaduw. 

Andres Iniesta krijgt het even te kwaad.

Andres Iniesta krijgt het even te kwaad.

De 33-jarige Spanjaard acteerde zo goed als zeker voor de laatste keer in een finale met het Barça-shirt om zijn schouders. De kans dat Iniesta vertrekt is heel groot. De ruim 65.000 fans in Madrid klapten hun handen stuk voor één van de grootste voetballers die Spanje ooit heeft gehad.

De Copa Del Rey is voor Iniesta.

De Copa Del Rey is voor Iniesta.

Lees ook:   Schitterende pass Cillessen leidt doelpunt in  Extra ontlading Cillessen na beslissende actie

Op de bank welden de tranen al gauw op bij Iniesta, die in zijn loopbaan zo'n beetje alle mogelijke prijzen bij elkaar speelde. In 2010 schoot hij Spanje tegen Nederland hoogstpersoonlijk naar de wereldtitel. Zaterdagavond maakte het fenomeen uit Alabacete op aangeven van Messi de vierde treffer. Voor rust raakte Iniesta met een prachtige pegel de lat.

"Hij wordt hier door iedereen toegezongen vanwege zijn doelpunt in de WK-finale. Dat doet als Nederlander een beetje pijn, omdat ik die klap wel altijd voel", verklaarde Barça-goalie Jasper Cillessen tegenover FOX Sports

De treffer van Iniesta.

De treffer van Iniesta.

De vader van Iniesta vertelde in gesprek met Cadena SER dat het nog niet helemaal vaststaat dat zijn zoon Barcelona de rug toekeert. "Hij moet een moeilijke beslissing maken. Als hij ervoor kiest om te vertrekken, dan moet dat worden geaccepteerd", vond Jose Antonio Iniesta.