Nieuws/Sport
1946069
Sport

Robben: 'Dat zegt mij niets'

Arjen Robben in actie.

Arjen Robben in actie.

Arjen Robben heeft verklaard dat Bayern München klaar is voor de Champions League-clash met Real Madrid.

Arjen Robben in actie.

Arjen Robben in actie.

De twee Europese grootmachten treffen elkaar woensdagavond in het heenduel van de halve finales van de Champions League. "Wellicht dat Real Madrid favoriet is, maar dat zegt mij helemaal niets", zei Robben na de 0-3 competitiezege op Hannover '96. De Nederlander werd in de rust vervangen door Thomas Müller.

"Om de finale te halen, is het heel belangrijk dat we thuis goed spelen. Het duel in de Allianz Arena kan beslissend zijn", voorspelde Robben. Afgelopen seizoen stonden Bayern en Real ook tegenover elkaar, toen in de kwartfinales. 

In de Allianz Arena zegevierde Real destijds met 1-2. Voor rust kreeg Bayern de kans om via de strafschopstip op een 2-0 voorsprong te komen. Dat lukte niet, waarna Cristiano Ronaldo na de pauze twee keer toesloeg. In Bernabéu sleepten de Zuid-Duitsers er een verlenging uit. Daarin bleek Real beter: 4-2.

"Het grootste gevaar bij Real zit in de aanval. Ze hebben fantastische aanvallers. We moeten goed samenwerken in de verdediging om ze af te stoppen", aldus Robben.

Of de 34-jarige Nederlander in de basis start in de topconfrontatie is nog de vraag.