Sport/Tennis
1946956
Tennis

Tsjechië in finale Fed Cup

Petra Kvitova

Petra Kvitova

Tsjechië heeft de finale bereikt van het tennistoernooi om de Fed Cup. De kampioen van 2016 nam op het gravel in Stuttgart tegen Duitsland een beslissende voorsprong van 3-1. Petra Kvitova versloeg de Angelique Kerber in twee sets: 6-2 6-2.

Petra Kvitova

Petra Kvitova

Duitsland sloot zaterdag de eerste wedstrijddag voor eigen publiek af met een achterstand van 0-2. Een dag later bracht Julia Görges in haar duel met Karolina Pliskova de spanning terug: 6-4 6-2. Kerber was daarna echter niet opgewassen tegen Kvitova, die op zaterdag ook al te sterk was voor Görges (6-3 6-2). De Duitse tennisster verloor zaterdag van Pliskova: 7-5 6-3.

Tsjechië won de Fed Cup in de afgelopen zeven jaar liefst vijf keer. Vorig jaar werden de Tsjechische tennissters in de halve finales verslagen door de Verenigde Staten, dat vervolgens ook de titel pakte.

De Amerikaanse ploeg speelt in Aix-en-Provence tegen Frankrijk om een plaats in de finale. Na de eerste dag was de stand 1-1. Dankzij een zege van Sloane Stephens op Kristina Mladenovic (6-2 6-0) leidt de Amerikaanse ploeg nu met 2-1.