Sport/Wielrennen
1947545
Wielrennen

Nederlander met fijn gevoel naar Giro

Dumoulin blij met 'goede prikkel'

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin heeft een goed gevoel overgehouden aan Luik-Bastenaken-Luik. Hij kon mee tot in de finale en eindigde als vijftiende.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin

Voor Dumoulin was de heuvelklassieker een laatste test voor de Giro, waar de Limburger over een kleine twee weken als titelverdediger van start gaat. De afgelopen weken was hij op hoogtestage in de Sierra Nevada.

"Daardoor miste ik net als vorig jaar een echte versnelling en was ik net even niet goed genoeg om een klassieker te winnen", zei hij voor de camera van de NOS. "Maar ik voelde me beter dan vorig jaar hier. Ik ben daarom erg tevreden. Ik heb genoten en de ploeg goed kunnen helpen." 

"Als ik hier wil winnen, dan moet ik me natuurlijk heel anders voorbereiden", zei Dumoulin. "Dan moet ik niet een paar dagen voor de start terugkeren van een hoogtestage. Maar  dit was voor mij een goede voorbereiding. Ik ben ook niet helemaal naar de klote. Dat is ook een goed teken. Dit was een heel goede laatste prikkel voor de Giro. Het gevoel lijkt een beetje op vorig jaar en toen ging het niet bepaald slecht in Giro..."