Sport/Voetbal
1947676788
Voetbal

Vijf jaar stadionverbod voor racisme tegen Balotelli

Mario Balotelli was het zat.

Mario Balotelli was het zat.

ROME - Een 38-jarige supporter van de Italiaanse voetbalclub Hellas Verona heeft een Europees stadionverbod van vijf jaar gekregen voor racistische bejegening van Mario Balotelli.

Mario Balotelli was het zat.

Mario Balotelli was het zat.

Op basis van tv-beelden en verklaringen van betrokkenen werd de man aangewezen als initiator van de racistische liedjes die supporters van Verona begin november zongen tijdens de thuiswedstrijd tegen Brescia, de club van de spits.

Balotelli was de apengeluiden en andere racistische bejegeningen in de tweede helft zo zat, dat hij de bal oppakte en die hard in het vak schoot waar de liedjes vandaan kwamen. De Italiaan met Ghanese roots wilde van het veld lopen, maar werd door de andere spelers overgehaald om door te voetballen. In de slotfase kwam de 29-jarige international zelfs nog tot scoren (2-1). De Italiaanse bond besloot dat het betreffende vak in het stadion van Hellas Verona voor straf één wedstrijd leeg moest blijven.

Balotelli was onlangs weer mikpunt van racisme, dit keer door fans van Lazio. De Romeinse club kreeg een boete van 20.000 euro. De politie probeert ook uit te zoeken welke fans van Lazio zich schuldig hebben gemaakt aan racisme.