19483
Wielrennen

Van Aert weer de beste in Essen

Wout van Aert is de beste in Essen.

Wout van Aert is de beste in Essen.

Wout van Aert heeft voor het derde jaar op rij de veldrit in Essen gewonnen. Het was de vierde manche om de DVV Verzekeringen Trofee. De regerend wereldkampioen trok in de GP Rouwmoer op de Belgisch-Nederlandse grens in de derde ronde ten aanval en gaf zijn achtervolgers daarna geen kans meer.

Wout van Aert is de beste in Essen.

Wout van Aert is de beste in Essen.

Aan de streep had Van Aert een voorsprong van 39 seconden op zijn landgenoot Kevin Pauwels. Tom Meeusen completeerde het volledig Belgische podium. Van Aert bleef ook leider in het klassement met een voorsprong van 2.34 op Pauwels.

Frustrerend

Mathieu van der Poel kwam na een lekke band in de beginfase niet in het stuk voor. Daar baalde de Nederlander van. "Het is frustrerend. Deze cross is redelijk dicht bij huis. Ik had hier graag iets laten zien", zei Van der Poel, die bij een val met zijn heup een paaltje had geraakt waarvoor hij zich na de wedstrijd liet behandelen. Zondag wacht de Druivencross. "Ik hoop dat ik er dan geen last meer van heb."

Sanne Cant

Bij de vrouwen ging de winst naar de Belgische Sanne Cant, die alweer haar twaalfde overwinning van het seizoen boekte. Daar was wel een fotofinish voor nodig, want Cant leek te vroeg zeker van haar zaak en werd nog bijna voorbijgesneld door de Nederlandse Sophie de Boer. Wereldkampioene Thalita de Jong werd derde en behield de leiding in het klassement.