Nieuws/Sport
1948380
Sport

'Helaas, daar zit ik al jaren op te azen'

Van Persie baalt van mislopen Coolsingel

Robin van Persie is dolblij met de gouden dennenappel.

Robin van Persie is dolblij met de gouden dennenappel.

Voor het eerst in een lange loopbaan won Robin van Persie een Nederlandse prijs met Feyenoord. De ervaren spits had met een treffer een aandeel in de winst op AZ (3-0).

Robin van Persie is dolblij met de gouden dennenappel.

Robin van Persie is dolblij met de gouden dennenappel.

"Ik ben hier zo blij mee", zei Van Persie die in 2002 de UEFA Cup won met Feyenoord. "Vijftien jaar geleden speelde ik met Feyenoord een bekerfinale tegen FC Utrecht. We kregen toen een ongelooflijk pak rammel", doelde hij op een nederlaag van 4-1.

"Gelukkig hebben we nu wel gewonnen. Ik was enorm gebrand om nu wel te winnen. Zulke verliespartijen zijn niet fijn. Er was zeker sprake van revanchegevoelens. Helaas vieren we het feest (vanwege werkzaamheden, red.) niet op de Coolsingel, daar zit ik al jaren op te azen!"

De 34-jarige Van Persie was zenuwachtig toen hij zondag opstond, bekende hij. "Maar gelukkig heb ik de balans tussen mijn zenuwen en gezonde spanning weten te vinden. Al was het daardoor wel een lange en spannende dag. En dan scoor ik ook nog met rechts. Ja, ik ben hier heel blij mee. We waren al weken met deze finale bezig. In de competitie is het niet gelukt, maar gelukkig hebben we de beker wel gewonnen."

Van Persie wilde nog niet bevestigen dat hij volgend seizoen ook voor Feyenoord voetbalt. "Daar komen we de komende weken nog even op terug", zei hij.

Zie ook: DOSSIER - Alles over de bekerwinst van Feyenoord