Nieuws/Sport
1948559
Sport

Van den Brom legt schuld bij spelers: 'Totale mislukking'

AZ-trainer John van den Brom.

AZ-trainer John van den Brom.

AZ-trainer John van den Brom stelde zondag in de bekerfinale met Feyenoord plotseling weer een keer vijf verdedigers op, maar wederom verloren de Alkmaarders van een topclub. De Noord-Hollanders liepen tegen een 3-0 nederlaag op.

AZ-trainer John van den Brom.

AZ-trainer John van den Brom.

Na afloop vond Van den Brom niet dat hij een fout had gemaakt door van het vaste systeem af te stappen. Het systeem dat de club naar de huidige derde plaats in de Eredivisie had gebracht. Volgens de trainer ging het in De Kuip vooral mis omdat zijn spelers faalden.

"Dit is een grote teleurstelling. Verliezen is nooit leuk en een finale al helemaal niet. Maar het gaat mij als trainer ook om de manier waarop. We kunnen zoveel beter, dat hebben we de afgelopen weken laten zien. Dat niveau hoop je in een finale als deze dan ook te halen, maar er is een aantal spelers onder hun niveau gebleven. En dan is het heel simpel en verlies je terecht", aldus Van den Brom bij FOX Sports.

"Feyenoord heeft veel individuele kwaliteiten. We hoopten daar een goede teamprestatie tegenover te zetten, zoals we al hele seizoen doen, maar dat is niet gelukt. De jonge spelers hebben wel gebracht wat ze moesten, maar we hebben ook jongens die dit soort dingen meer gewend zijn, alleen waren die vandaag ook minder. Het was geen totale off-day, maar een totale mislukking." 

Van den Brom benadrukte dat het gewijzigde systeem volgens hem niets te maken had met de nederlaag. "Het belangrijkste is dat de spelers individueel en met elkaar niet het vereiste niveau hebben gehaald om een wedstrijd te winnen. Dat ligt niet aan het systeem, vind ik." 

Zie ook: DOSSIER - Alles over de bekerwinst van Feyenoord