Sport/Autosport
1948869426
Autosport

Max Verstappen na uitstekende uitslag: ‘Beter dan verwacht’

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen moest het dit weekeinde op Monza zoals verwacht lange tijd op snelheid afleggen tegen Mercedes, maar start de Grand Prix van Italië alsnog vooraan.

Max Verstappen

Max Verstappen

De Limburger profiteerde tijdens de sprintrace in Monza uitstekend van een slechte start van Lewis Hamilton, terwijl diens teamgenoot Valtteri Bottas – de winnaar van de sprintrace – achteraan zal moeten starten na een motorwissel.

,,Dit was beter dan verwacht”, aldus Verstappen. ,,Ik had een goede start, kon oprukken naar plek twee en heb nog een paar mooie WK-punten gescoord (twee, red.). Morgen start ik vanaf pole. Natuurlijk ziet Mercedes er nog steeds heel snel uit, dus het wordt nog een interessant gevecht.”

Verstappen weet dat Hamilton vanaf de vierde plek start. Van Bottas heeft hij normaal gesproken geen last. Daniel Ricciardo (McLaren) staat naast de Nederlander op de eerste rij zondagmiddag. ,,Onze topsnelheid in de race ziet er goed uit, maar Mercedes is ook sterk over een hele ronde. We gaan er proberen een goede race van te maken”, stelt Verstappen.

De voorsprong van Verstappen op Hamilton in de WK-stand bedraagt nu vijf punten.

Bekijk hier alle Formule 1-statistieken.