Nieuws/Sport
19502
Sport

Martins Indi en Pieters met Stoke ten onder

Arsenal voert druk op

Bruno Martins Indi schaduwt Alexis Sanchez.

Bruno Martins Indi schaduwt Alexis Sanchez.

Arsenal is door een 3-1 overwinning op Stoke City in punten weer gelijk gekomen met koploper Chelsea.

Bruno Martins Indi schaduwt Alexis Sanchez.

Bruno Martins Indi schaduwt Alexis Sanchez.

De bezoekers, met Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de basis, kwamen in Londen nog wel op voorsprong. Charlie Adam benutte na een half uur spelen een strafschop.

The Gunners trokken echter nog voor rust de stand gelijk. Theo Walcott werkte bij de eerste paal een voorzet van de teruggekeerde Hector Bellerin binnen, en kort na rust kwam de formatie van Arsene Wenger op voorsprong via Mesut Özil. In de slotfase besliste invaller Alex Iwobi het duel, nadat scheidsrechter Lee Mason uitstekend de voordeelregel had toegepast.

Door de zege komt Arsenal op 34 punten, evenveel als Chelsea dat zondag de inhaalwedstrijd tegen West Bromwich Albion nog tegoed heeft.

Aké en Van Aanholt

Nathan Aké kon niet opnieuw een heldenrol voor zich opeisen bij Bournemouth. De linksback stond in de basis bij de ploeg die met 3-2 verloor bij Burnley. Patrick van Aanholt verging het bij Sunderland niet veel beter. Op bezoek bij Swansea City verloren The Black Cats met 3-0. Mike van der Hoorn en Leroy Fer bleven de hele wedstrijd op de bank bij de winnende thuisclub.

Hull City

Onderin boekte Hull City een belangrijke zege op Crystal Palace (3-2), waardoor het voorlopig weg is van een degradatieplaats.