19513
Schaatsen

'Ik had iets te veel energiedrank gedronken'

Kjeld Nuis in botsing met boom

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

Heerenveen Ondanks zijn knappe zege op de 1500 meter (1.45,11) was Kjeld Nuis zaterdag niet blessurevrij bij de World Cup in Heerenveen. Tijdens een trainingskamp in Collalbo liep hij afgelopen week op bijzondere wijze een schouderblessure op. "Ik vond het heel handig om op eigen initiatief een downhill-parcours af te leggen." 

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

Nuis had zich nog zo voorgenomen om in Heerenveen niets te vertellen over het ontstaan van zijn schouderblessure. Maar toen een buitenlandse journaliste heel subtiel vroeg wat er dan wel was gebeurd, verzuchtte de Lotto-Jumbo-rijder: "I hit a tree..." 

Er volgde een lachsalvo. Nuis: "Ik reed met m'n mountainbike keihard van een grote berg af, knalde tegen een boom en vloog over de kop. Daarna ben ik terug naar het hotel gestrompeld. Ik had iets te veel energiedrank gedronken, denk ik. Foutje moet kunnen, baas. Voor de liefhebbers: er zijn geen beelden van." 

Zijn coach Jac Orie wist niet dat Nuis op pad was met z'n mountainbike. "Hij was behoorlijk kwaad, maar na deze zege op de 1500 meter kunnen we er gelukkig om lachen. M'n schouder is gekneusd, beurs en behoorlijk paars. Daardoor zat-ie ook nog ingetapet. Ik verwacht dat ik over een paar dagen pijnvrij ben."