1951597
Autosport

'Ik hoop dat ik dit jaar kan terugslaan'

Verstappen aast in Baku op revanche

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen is getergd om komend weekeinde tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan een goed resultaat neer te zetten. En niet alleen omdat hij twee weken terug in China vanwege een incident met Sebastian Vettel slechts vijfde werd. 

Max Verstappen

Max Verstappen

Verstappen baalde na de race in Shanghai als een stekker, aangezien zijn teamgenoot Daniel Ricciardo aantoonde zien dat de Red Bull Racing-bolide in staat was om te winnen. 

De race in Baku van vorig jaar kende een vergelijkbaar scenario. Ook toen won Riccardio, terwijl Verstappen niet optimaal scoorde. Vanwege problemen met de Renault-motor viel de Limburger al na twaalf ronden uit. 

"Vorig jaar was een zeer ongelukkig weekeinde voor. Dat was echt balen, aangezien de auto erg goed aanvoelde. Ik liep een podiumplaats en misschien de zege wel mis. Ik hoop dat ik dit jaar kan terugslaan." 

Verstappen weet echter dat het stratencircuit in Baku, met het 2,2 kilometer lange rechte stuk, niet bepaald perfect is voor Red Bull, dat een mindere sterke motor heeft dan Mercedes en Ferrari. "Het is een mooie baan, maar niet ideaal voor onze auto. Op dat lange rechte stuk verliezen we kostbare tijd, maar vorig jaar lukte het ons om dat probleem te ontlopen", zo sloot hij hoopvol af.

Bekijk HIER de samenvatting van de race van vorig jaar.