Sport/Voetbal
1952852230
Voetbal

John Heitinga langer hoofdtrainer Jong Ajax

John Heitinga

John Heitinga

AMSTERDAM - John Heitinga is ook de komende 3,5 jaar trainer van Jong Ajax. Het contract van de oud-international is met twee jaar verlengd tot de zomer van 2025. Heitinga is sinds het seizoen 2021/2022 hoofdtrainer van het elftal dat in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt. De ploeg bezet momenteel de tiende plaats.

John Heitinga

John Heitinga

Heitinga (39) doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en speelde zeven seizoenen in de hoofdmacht. Na periodes bij Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC keerde hij in 2015 terug in Amsterdam waar hij een jaar later zijn actieve loopbaan afsloot. Daarna bekleedde hij onder meer verschillende functies binnen de jeugdopleiding.

„Deze verlenging maakt mij trots en bovendien ben ik blij met het vertrouwen dat de club daarmee in mij uitspreekt”, reageert Heitinga. „Ik sta elke dag met veel plezier voor de groep talenten van Jong Ajax. Samen met mijn staf werken wij dagelijks aan het proces waarbij wij deze jonge voetballers klaarstomen voor het hoogste niveau.”

Technisch manager Gerry Hamstra is vol lof over de ontwikkeling van Heitinga als coach. „Naast een echte Ajacied is hij een trainer met veel tactisch én menselijk inzicht. We hebben er vertrouwen in dat hij ook de komende jaren van grote waarde zal zijn voor de club”, aldus Hamstra.