19530
Schaatsen

Wüst: 'Kennelijk op goede weg'

Ireen Wüst.

Ireen Wüst.

Het is weer december, dus Ireen Wüst komt in vorm. Dat zei de 30-jarige schaatsster zaterdag in Heerenveen letterlijk over zichzelf. De viervoudig olympisch kampioene had een uurtje eerder de wereldbekerrace op de 1500 meter gewonnen (1.55,34).

Ireen Wüst.

Ireen Wüst.

Het was haar eerste individuele wereldbekerzege in ruim twee jaar. "Is dat zo? Dat wist ik niet, ik ben niet zo van de statistieken", zei Wüst. "Ik ben meer van hard schaatsen, van elke dag beter worden. Maar het gaat uiteindelijk om overwinningen en titels. En dan zegt winst in de wereldbeker toch wel iets. Ik ben kennelijk op de goede weg."

Opgelucht

Wüst gaf toe dat ze best wel opgelucht was na haar geslaagde 1500 meter. "Tijdens de twee wereldbekers vorige maand in Azië zat het er al wel in, maar kwam het er om diverse redenen niet uit. Het trainingskamp daarna op Lanzarote heeft me goed gedaan. Even van het ijs af, even frisse benen krijgen, het fietsen weer oppakken en rust nemen. Dat doe ik al een paar jaar zo en ik voel me er prettig bij. Deze zege geeft in elk geval vertrouwen."