Sport/Voetbal
1954166519
Voetbal

Twee jaar geleden stortte gedeelte van thuisbasis AZ in

Nu ook dakdrama in België: stadion Antwerp overleeft herfststorm niet

Een deel van het dak ligt nu op het veld.

Een deel van het dak ligt nu op het veld.

De herfststorm die in Nederland voor flinke problemen zorgt, heeft ook in België tot schade geleid. Een deel van het dak van het Bosuilstadion van voetbalclub Royal Antwerp FC waaide los. De platen op het dak van de hoofdtribune belandden op het veld.

Een deel van het dak ligt nu op het veld.

Een deel van het dak ligt nu op het veld.

„Momenteel is alles onder controle en voorzien we als club geen verdere hinder”, aldus Royal Antwerp, dat donderdagavond in de Europa League speelt tegen Fenerbahçe. Het gaat om een uitwedstrijd in de Turkse stad Istanbul. Antwerp, de nummer 4 van de Belgische competitie, ontvangt zondag landskampioen Club Brugge in het bijna honderd jaar oude Bosuilstadion.

De geblesseerde Radja Nainggolan is niet meegereisd naar Istanbul en kwam donderdag een kijkje nemen in het beschadigde stadion. „Alles is gewoon kapot”, zegt de Belgische international in een filmpje, waarin hij de schade laat zien.

Ruim twee jaar geleden kwam tijdens een storm een deel van het dak van het AZ-stadion naar beneden. Op dat moment was er niemand aanwezig in het stadion in Alkmaar. AZ liet een heel nieuw dak bouwen.

Match tegen Club niet in gedrang

Het topaffiche van komende zondag tegen Club Brugge, zou volgens Antwerp niet in het gedrang komen. „Een stuk van het dak op tribune 1 kwam vanwege de hevige wind los en deels op het veld terecht. Momenteel is alles onder controle en voorzien we als club geen verdere hinder”, zegt Antwerp in een korte reactie.

Opmerkelijk: ook in februari 2020 is het dak van de Ghelamco Arena in Gent, ook gebouwd door de firma van Antwerp-voorzitter en -eigenaar Paul Gheysens, deels gaan vliegen, toen door toedoen van storm Ciara.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop