Nieuws/Sport
19545
Sport

'We zijn passief, niet proactief'

Koeman: 'Misschien is Stekelenburg nerveus'

Ronald Koeman.

Ronald Koeman.

Ronald Koeman zag Everton in de laatste elf wedstrijden maar één keer winnen. "Deze slechte reeks had ik niet verwacht", aldus de coach. "Ik had niet verwacht dat we het zo goed zouden blijven doen als in het begin van het seizoen, maar dit had ik nou ook weer niet verwacht."

Ronald Koeman.

Ronald Koeman.

"Als we achter staan komen we met een goede reactie, maar waarom niet als we voor staan?", vroeg Koeman zich af na de 3-2 nederlaag tegen Watford.

"Misschien is het angst. Een voorsprong zou juist vertrouwen moeten geven, maar dat doet het bij ons niet", zei de coach, die Everton via Romelu Lukaku wel op voorsprong zag komen, maar die ook weer uit handen zag geven. "We zijn afwachtend en passief, terwijl we proactief moeten zijn", vond Koeman, die met The Toffees is weggezakt naar de negende plaats in de Premier League.

"We hebben het moeilijk tegen teams die agressief spelen", zei Koeman. "Daarin moeten we ons ontwikkelen. In de Premier League gaat het niet altijd om de technische kwaliteiten, maar ook om het fysieke aspect en de tweede bal winnen. Daarin komen we tekort. Maar het is niet in twee weken opgelost."

"Natuurlijk moeten we ook aan de bal beter spelen, maar dat heeft met vertrouwen te maken. Ik heb met Maarten Stekelenburg een Nederlandse keeper die vrijwel zijn hele leven in Nederland heeft gespeeld en er aan gewend is korte ballen te spelen. Maar nu trapt hij elke bal naar voren, misschien wel omdat hij nerveus is."