1957778
Autosport

Toto Wolff: 'Mercedes staat onder hoogspanning'

Toto Wolff

Toto Wolff

Toto Wolff voelt de hete adem van Ferrari en Red Bull Racing in de nek. De Oostenrijkse teambaas van Mercedes merkt dat zijn renstal flink onder druk staat. 

Toto Wolff

Toto Wolff

"Er zijn drie teams die op dit moment meedoen om de zeges. Alle ingrediënten voor een legendarisch seizoen zijn aanwezig. Niet alleen de fans zijn enthousiast, maar wij ook. We weten dat ons een gigantische uitdaging wacht. Vorig jaar vochten we al een verbeten strijd uit, maar dat was niets vergelijk met de intensiteit van dit jaar jaar. Ferrari en Red Bull zullen alles doen om ons te verslaan", weet Wolff.

Detail

De Oostenrijker vervolgt: "Zij zitten op een hoog niveau en zullen ons echt onder druk blijven zetten. Elk detail telt. Niet iedereen zou zo'n uitdaging leuk vinden, maar wij leven hier voor. We gaan met veel onzekerheid het weekeinde in, want het is de eerste keer dat de race in Azerbeidzjan in april plaatsvindt. De condities zullen totaal anders zijn dan de afgelopen jaren."

De teambaas van Mercedes is dan ook benieuwd naar Baku. "Dit is een veeleisend circuit. De coureurs hebben vertrouwen nodig en moeten dan het juiste ritme vinden. Vrijdag moet het meteen goed lopen. Vorig jaar hadden we een verrassend podium dat niemand had voorspeld, zo gaat dat soms op een stratencircuit. Opnieuw moeten we het onverwachte verwachten."