Sport/Autosport
1959635224
Autosport

Zege Verstappen komt adviseur Marko heel goed uit

Helmut Marko

Helmut Marko

SPIELBERG - De overwinning van Max Verstappen in Oostenrijk kon Red Bull-adviseur Helmut Marko niet beter uitkomen. Juist vlak voor een belangrijk toekomstoverleg met motorleverancier Honda liet de 21-jarige Limburger zien dat hij ook in de huidige RB15 een race kan winnen.

Helmut Marko

Helmut Marko

Honda moet nog beslissen of het na 2020 doorgaat met Red Bull in de Formule 1. Besluiten de Japanners te stoppen, dan heeft Red Bull Racing een enorm probleem en ligt een vertrek van Verstappen sowieso in de lijn der verwachtingen.

Jongste wereldkampioen ooit

„Als we Max geen winnend pakket kunnen bieden, kan ik me voorstellen dat we hem niet kunnen houden”, aldus Marko. „Het doel is nog steeds om hem de jongste wereldkampioen ooit te maken. Ik heb voor dit seizoen gezegd dat we dit jaar vijf keer kunnen winnen. Sommige mensen verklaarden me voor gek. Ik geloof er nog steeds in.”

Marko had niet verwacht dat Verstappen zou winnen op de Red Bull Ring. „Aanvankelijk wel, maar na de start dacht ik dat het over was. De laatste dertig rondes van Max waren vuurwerk. Honda gaf ons alle power die ze hadden. Op deze manier, na zo’n start, is de zege nog veel spectaculairder.”

Lees de hele reportage met Max Verstappen in de premiumeditie van De Telegraaf/Telesport van maandag 1 juli