Sport/Autosport
1959692664
Autosport

Nyck de Vries begint Formule E-seizoen uitstekend met overwinning in Saudi-Arabië

Nyck de Vries in actie in actie Saudi-Arabië.

Nyck de Vries in actie in actie Saudi-Arabië.

Autocoureur Nyck de Vries is het nieuwe seizoen in de Formule E uitstekend begonnen. De regerend wereldkampioen in de raceklasse van de elektrische bolides won in zijn Mercedes de eerste race in Diriyah in Saudi-Arabië voor teamgenoot Stoffel Vandoorne uit België en Jake Dennis uit Groot-Brittannië.

Nyck de Vries in actie in actie Saudi-Arabië.

Nyck de Vries in actie in actie Saudi-Arabië.

De Vries startte vanaf de derde plek en nam meteen de tweede plek over van Dennis. Halverwege de race passeerde De Vries ook zijn Belgische teamgenoot en nam een kleine voorsprong. De koppositie gaf hij vervolgens niet meer af. Robin Frijns eindigde als zestiende.

De 26-jarige autocoureur uit Friesland veroverde vorig seizoen als eerste Nederlander de wereldtitel in de Formule E. Toen won hij ook de openingsrace in Saudi-Arabië.

„Eerlijk gezegd is dit een enorme opluchting. Ik had een dag eerder een grote fout gemaakt en bracht daarmee mezelf en het team in de problemen”, zei De Vries over zijn crash in de eerste training een dag eerder. „Om dan nu te winnen en een 1-2 te halen met het team is geweldig. Daar had ik gisteren voor getekend. Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten.”