Sport/Voetbal
1959911377
Voetbal

Aston Villa met invaller El Ghazi morsen kostbare punten

Anwar El Ghazi

Anwar El Ghazi

Onderin de Premier League verspeelde Aston Villa, met oud-Ajacied Anwar El Ghazi als invaller, een voorsprong tegen Everton: 1-1.

Anwar El Ghazi

Anwar El Ghazi

Degradatie voor de club uit Birmingham, die de negentiende positie inneemt, is daarmee weer een stap dichterbij gekomen. De nummers 18, 19 en 20 degraderen in Engeland. Na donderdag staan nog twee speelronden op het programma.

Leicester City

Leicester City heeft deelname aan de Champions League nog steeds in eigen hand. Het elftal van trainer Brendan Rodgers versloeg donderdag Sheffield United met 2-0.

Leicester blijft door de zege op de vierde plaats staan, met één punt achterstand op nummer drie Chelsea. Manchester United kan later op donderdag, bij winst op Crystal Palace, weer naast Leicester komen. Engeland heeft vier startbewijzen voor de groepsfase van de Champions League.

De Spaanse aanvaller Ayoze Pérez bracht Leicester na een half uur spelen op voorsprong. In de slotfase van de tweede helft verdubbelde invaller Demarai Gray de voorsprong. De Nederlander Richairo Zivkovic bleef op de reservebank bij Sheffield, dat op de achtste plaats staat. Dat is aan het einde van het seizoen niet genoeg voor deelname aan Europees voetbal.